|
Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mishu Потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 26, 2007 1:17 pm Заглавие: |
|
|
Аз съм с NJK свещи - 12-13 лв парчето и кабели Champion - 70 лв.
Доволен съм
_________________ SEAT TOLEDO 1.6 AFT 100hp 97г.
BMW 320 150hp 97г.
|
|
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Seatrules Потребител

Регистриран на: 24 Апр 2007 Мнения: 187 Местожителство: София Кара: Seat Ibiza 1390 AEX 1996

|
Пуснато на: Вто Юни 26, 2007 1:44 pm Заглавие: |
|
|
|
|
|
|
 |
MITAKA Модератор

Регистриран на: 20 Сеп 2006 Мнения: 4655 Местожителство: Михайловград Кара: Seat Ibiza ll 6k1, бензин/газ ,1995

|
Пуснато на: Вто Юни 26, 2007 9:27 pm Заглавие: |
|
|
|
|
|
|
 |
slight Потребител

Регистриран на: 04 Сеп 2006 Мнения: 665 Местожителство: София Кара: Ibiza SLX

|
Пуснато на: Вто Юли 03, 2007 10:47 am Заглавие: |
|
|
Пиша по повод темата "Запалителни свещи" на колегата Бранко - тъй като вече е заключена
- Аутодата е хубава програма, но тъй като събира информация за доста голям набор от автомобили и двигатели - често се опитват да "сумаризират" нещата и понякога дават неверни резултати (както излиза тук).
Моята проверка за AAV и 2G двигатели 1.3:
според аутодата - NGK BP6ET и за двата
според NGK каталог - 2G е с BUR6ET, а AAV е с BP5ET (демек и за двата не е вярно)
Има не малка разлика между тези свещи - освен в топлинното число (5 - 6) и в това дали има съпротивление - буква R.
ПП Междудругото и за моят двг 1F аутодата греши - дава BUR6ET, а трябва да е BUR5ET (според производителя).
|
|
 |
branko Потребител

Регистриран на: 27 Мар 2007 Мнения: 1130 Местожителство: Сливен Кара: Seat ibiza 1,3mi 93 AAV и ЖИГУЛИ

|
Пуснато на: Сря Юли 04, 2007 1:36 pm Заглавие: |
|
|
Ами защо трябва да са със съпротивление, нали в лулите има в палеца има.
Някой компетентен да разясни.
|
|
|
|
 |
iv068 Потребител

Регистриран на: 24 Окт 2006 Мнения: 20 Местожителство: гр.Пловдив Кара: СЕАТ Толедо 1,6i бензин/газ

|
Пуснато на: Сря Сеп 19, 2007 7:25 am Заглавие: |
|
|
Някой може ли на дае отзиви за италианските свещи ЛУКАС?
Хвали ми ги продавача!?!??
|
|
|
|
|
 |
shimavon Модератор

Регистриран на: 17 Дек 2007 Мнения: 548 Местожителство: Бургас Кара: seat ibiza 1.4mpi ANW 2000г

|
Пуснато на: Пет Фев 08, 2008 5:31 am Заглавие: |
|
|
|
вчера ми проби лулата на 1 цилиндьр и това стана изведнаж купих комплект кабели и лули шампион за 85лв.
|
|
|
|
|
 |
MITAKA Модератор

Регистриран на: 20 Сеп 2006 Мнения: 4655 Местожителство: Михайловград Кара: Seat Ibiza ll 6k1, бензин/газ ,1995

|
Пуснато на: Пет Фев 08, 2008 7:54 am Заглавие: |
|
|
| shimavon написа: | | вчера ми проби лулата на 1 цилиндьр и това стана изведнаж купих комплект кабели и лули шампион за 85лв. |
дано да си случил на кабели.Че за тия шампионки има много различнио мнения.
|
|
|
|
|
 |
mitko_dta Потребител

Регистриран на: 13 Окт 2007 Мнения: 445 Местожителство: Монтана Кара: Сеат Кордоба

|
Пуснато на: Съб Фев 09, 2008 1:28 pm Заглавие: СВЕЩИ |
|
|
Това е доста качествена марка за запалителни, подгревни свещи и кабели за свещи.
EYQUEM
За компанията :
EYQUEM – част от BERU Group – лидер в производството на запалителни и подгревни свещи и кабели за бензинови и дизелови двигатели, с широка продуктова гама покриваща всички изисквания на моторизирания свят. Благодарение на широкообхватните експерименти EYQUEM може да предложи на своите клиенти:
• Максимална скорост при стартиране на двигателя и при всякакви климатични условия – от -20 до +50 C
• Последващо загряване до 300 сек. за улеснение работата на двигателя и намаляване вредните емисии.
• Надеждност и трайност при максимално термо-напрежение.
Продуктови групи : Кабели за свещи, Запалителна свещ, Подгревни свещи
Официален сайт : www.eyquem.com
|
|
|
|
|
 |
malamut Потребител

Регистриран на: 29 Май 2007 Мнения: 294 Местожителство: Русе Кара: Toledo GLX`93 1.6mi /52Kw /1F /GAZ

|
Пуснато на: Съб Фев 09, 2008 6:41 pm Заглавие: |
|
|
|
Преди 2 дена си смених палеца и капачката и свещите. Капачката до колко е истински Бош незнам ,ама пише "Made in Spain" и си е със серииния номер на нея и струва 28 лв. За палеца дадох 7 лв. Свещи взех "Екюем" , 3 полюсни .Те са 26 лв. комплекта. За кабели незнам , все още съм с някаква немска марка с които дойде колата от горе.
|
|
|
|
|
 |
shimavon Модератор

Регистриран на: 17 Дек 2007 Мнения: 548 Местожителство: Бургас Кара: seat ibiza 1.4mpi ANW 2000г

|
Пуснато на: Нед Фев 10, 2008 10:42 am Заглавие: |
|
|
|
Митак отидох да слагам кабелите дето писах шампион и те се оказаха с една лула по кьси отидох в магазина сьс старите новите кабели и ги показах на продавача той звьнна по телефона и ми докараха кабели и лули беру аз като се загледах в шампиона видях че на лулите няма никакви надписи а беруто бяха точно като моите старите надпис гравиран на металните екранировки на лулите и в крайна сметка кабели и лули ми излязоха 95лв.така че шампионите излязоха най вероятно турски скьпи ментаци добре це бяха по кьси иначе не знам какви ядове щях да имам с тях.
|
|
|
|
|
 |
crashman Модератор

Регистриран на: 21 Юни 2008 Мнения: 1781 Местожителство: на морето и плажа Кара: Seat Ibiza ABD '94 BRC LPG

|
Пуснато на: Сря Авг 06, 2008 6:06 pm Заглавие: |
|
|
На мен ми се наложи малко неочаквано да сменям кабели и направо и свещите с тях, че знам ли кое кога е сменяно. За кабелите предпочетох TESLA - 51 лв. комплекта, поради причини, които написах в др. тема, а за свещите не съм се замислял - NGK триполюсни BP5ET, по техния каталог за мойта количка (7,70 лв. бройката). Мисля, че за тези пари доста добре минах, като на едно място ми предложиха BERU свещи само за 6,40 лв. бройката, което си беше много малко според мен ако бяха оригинални (ако има ментета и на тях де), EYQUEM имаше за по 5 лв. бройката, но и за двете не питах едно и многополюсни са. След настройка при слагането им сега колата мърка и само остана да разбера защо гасне при пускане по инерция на по-дълго разстояние. Живот и здраве ще пиша колко сполучлив е избора ми.
_________________ expect no mercy
|
|
|
|
|
 |
|
|
|